Η πρώτη μετεκλογική κόντρα Σπύρου – Γαλιατσάτου!

Η διαχείριση της διοίκησης της Περιφέρειας και οι αποφάσεις για τα έργα το τρίμηνο που απομένει μέχρι την αλλαγή σκυτάλης, αποτέλεσαν το πεδίο της πρώτης μετεκλογικής κόντρας του νικητή και του ηττημένου των περιφερειακών εκλογών.


«Δεν είναι δυνατόν από εδώ και πέρα και μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου να ληφθούν αποφάσεις από την περιφέρεια οι οποίες θα λειτουργήσουν δεσμευτικά για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτές οι αποφάσεις να είναι σε γνώση και έγκριση της δικής μας παράταξης», δήλωσε στο CorfuPress.com χθες το βράδυ ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, απευθυνόμενος στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «είναι λογικό και κατανοητό απ΄ όλους νομίζω ότι δεν μπορεί μια παράταξη που έχει λάβει το 60% των Επτανησίων να αδιαφορεί για αποφάσεις που μπορεί να ληφθούν το επόμενο διάστημα οι οποίες δεσμεύουν ένα μέλλον πενταετίας».
Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι δεν είναι στην πρόθεσή του να μπλοκάρει αποφάσεις ή να επιδιώξει να μην λειτουργήσει η Περιφέρεια το επόμενο διάστημα, ωστόσο, θεωρεί ότι οι σημαντικές αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τις δράσεις της επόμενης περιφερειακής αρχής που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί να ληφθούν χωρίς τη συναίνεσή του.

Η απάντηση Σπύρου

Στον κ. Γαλιατσάτο απάντησε ο κ. Σπύρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δεν σταματά τη λειτουργία της: «Δεν υπάρχουν έργα που τα κλείνουν και παραδίδουμε. Η καθημερινότητα είναι συνεχής και πολύ φορτωμένη. Τα έργα όμως τα μεγάλα συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Αυτά που είναι ενταγμένα, θα δημοπρατηθούν. Είναι 165 έργα σε όλη την Περιφέρεια. Άρα, έχει φορτίο και συνέχεια η σημερινή περιφερειακή αρχή», τόνισε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

Και ο Χρ. Σκούρτης

Το «γάντι» σήκωσε και ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος απάντησε ότι δεν υπάρχει περίοδος συγκυβέρνησης: «Σε αυτό το παιχνίδι της Δημοκρατίας, ο καθένας εκτελεί τα καθήκοντά του για το χρόνο που έχει την εξουσιοδότηση από τον Επτανησιακό λαό. Και εμείς την έχουμε μέχρι την 31η Αυγούστου».
Πάντως, ο κ. Σκούρτης τόνισε ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή δεν πρόκειται να συνεχίσει το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας: «Ο σχεδιασμός για μετά την 1η Σεπτεμβρίου θα ανήκει στη νέα περιφερειακή αρχή. Αλλά έργα που πρέπει να γίνουν τώρα ή είναι σε εξέλιξη, εκεί δεν πρόκειται να συνδιοικήσουν».
Προσέθεσε, δε: «Για το επόμενο ΚΠΣ, επειδή θα γίνουν περιφερειακά συμβούλια και το οποίο έχει γνωστή σύνθεση, όπου η ΑΝΑΣΑ εκπροσωπείται μόνο με τον κ. Γαλιατσάτο, δεν θα γίνει σχεδιασμός για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ή, αν είναι οι προθεσμίες ασφυκτικές, θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Γαλιατσάτο. Εάν προλαβαίνουμε για μετά την πρώτη του Σεπτέμβρη, βεβαίως και θα γίνει τότε. Ωστόσο, υπάρχουν διαδικασίες κοινοτικών προγραμμάτων που πρέπει να έχουν υπογραφές τις επόμενες ημέρες».

 

 

Η μετωπική Σπύρου – Γαλιατσάτου, ξεκίνησε από νωρίς!

Ας σημειωθεί ότι την ώρα που έδινε συνέντευξη στο CorfuPress.com ο κ. Γαλιατσάτος, εισήλθε στην αίθουσα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου αλλά οι δυο τους δεν είχαν κάποια επαφή ή συνομιλία, κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό αν συνέβη την προηγούμενη ώρα τηλεφωνικά με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν είχε μέχρι τουλάχιστον το πρωί υπάρξει επικοινωνία του νικητή με τον ηττημένο των εκλογών.
Οι σχέσεις Γαλιατσάτου – Σπύρου ήταν τεταμένες και την εβδομάδα μεταξύ των δύο εκλογικών Κυριακών. Αφορμή στάθηκε αφενός η αρνητική για τη δράση της περιφερειακής αρχής Σπύρου διαφήμιση που προέβαλλε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ο συνδυασμός ΑΝΑΣΑ (και η οποία εξόργισε στελέχη του συνδυασμού της Νέας Ιονίου Πολιτείας), αλλά και η προσωπική επίθεση Σπύρου κατά Γαλιατσάτου την προηγούμενη Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Ράδιο Επτάνησα όταν τον συνέδεσε με την εισαγγελική έρευνα για την οικονομική διαχείριση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας Ιθάκης επί εποχής νομάρχη Γεωργάτου, όταν ο κ. Γαλιατσάτος κατείχε μία εκ των θέσεων του αντινομάρχη. Στελέχη της Νέας Ιονίου Πολιτείας έκαναν λόγο για διαφημιστικό σποτ που έβαλλε κατά του πολιτικού πολιτισμού που επικρατεί στην περιοχή μας, ενώ στελέχη της ΑΝΑΣΑ υποστήριζαν ότι ο κ. Σπύρου επιχείρησε να συνδέσει τον κ. Γαλιατσάτο με εισαγγελική έρευνα την ώρα που γνωρίζει πολύ καλά ότι η εν λόγω έρευνα δεν αφορά, εμπλέκει ή περιλαμβάνει οπουδήποτε τον τότε αντινομάρχη και νέο περιφερειάρχη, ενώ ο κ. Γαλιατσάτος κατείχε θέση αντινομάρχη με αρμοδιότητα άσχετη με όσα διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.
Οι επόμενοι τρεις μήνες, μάλλον, θα δείξουν τελικά αν η θητεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου θα κυλήσει ομαλά ή αν οι εντάσεις θα κυριαρχήσουν, κάτι που ίσως θα εξαρτηθεί και από το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί κεντρικά. 

Λόγια του Μπέου
Παραλήρημα του νέου δημάρχου Βόλου
Οι προετοιμασίες για το πάρτι της Κατρίνα Ριμπολόβλεφ
Ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
Παρακολουθείστε ζωντανά το Debate
Ανάμεσα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων
Συνέντευξη Σπ. Σπύρου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
«Να μας κρίνουν για το έργο μας, δεν κάνω εμπόριο ελπίδων»
       
Ο Άδωνις Γεωργιάδης «εισέβαλε» σε εκπομπή της ΝΕΡΙΤ
για να εγκωμιάσει τον Ξεν.Βεργίνη
Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος
Μέτρα πρόληψης από όλους μας
Τι θα πρέπει να γνωρίζουν για τους ανέμους τη Δευτέρα του Πάσχα οι ταξιδιώτες στα νησιά του Ιονίου.
Σύντομο καλοκαίρι μετά το Πάσχα
Ομιλία Σπύρου Μαργέλη
Παρουσίαση ψηφοδελτίου
       
Η κόκκινη πανσέληνος του Απρίλη
όπως ήταν εμφανής σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας
Αιματηρή η επέμβαση του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία
Εμφύλιος προ των πυλών
Αισιοδοξία Μ. Χρυσοχοϊδη για αυτοκινητόδρομους
Έτοιμες σε 1,5 χρόνο Ολυμπία και Ιονία Οδός
Δείτε ζωντανά τη ματωμένη πανσέληνο
Ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό